Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,219.44
ETH/USDT
3,571.20
BTC/USDT
70,765.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Volkswagen'e polis baskını

Volkswagen'in Almanya Wolfsburg'daki merkezinde ve bazı çalışanlara ait evlerde arama yapıldı.

08.10.2015 - Güncelleme : 10.10.2015
Volkswagen'e polis baskını

BERLİN

ABD'deki emisyon testlerinde manipülasyon yaptığı belirlenen Alman otomobil üreticisi Volkswagen (VW)  hakkında başlatılan soruşturma kapsamında şirketin Wolfsburg kentindeki merkezinde aramalar yapıldığı bildirildi.

Braunschweig Savcılığının yaptığı açıklamaya, göre egzoz gazı emisyon testlerinde hile yapan yazılım kullanmasıyla gündeme gelen Volkswagen şirketine yönelik Wolfsburg'da ve diğer yerlerde aramalar yapıldı.

Aramalarla söz konusu egzoz emisyonunda yapılan manipülasyona ilişkin belgelerinin ve veri taşıyıcılarının ele geçirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Savcılık ayrıca,  bu konuda çalışanların izlediği yöntem ve çalışanların kimlikleri hakkında bilgilerin elde edilmesinin de hedeflendiğini kaydetti.

Alman basınında yer alan haberlerde Wolfsburg’daki şirket merkezinin yanı sıra bazı çalışanlara ait bina ve evlerde de arama yapıldığı, baskınlara 3 savcı ve yaklaşık 50 polisin katıldığı bildirildi.

VW’den yapılan açıklamada ise savcılık tarafından yürütülen soruşturmanın destekleneceği, Wolfsburg’daki şirket binasında polise kapsamlı bir dosyanın verildiği belirtildi.

Muhabir: Erbil Başay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın