Dolar
32.49
Euro
34.96
Altın
2,330.97
ETH/USDT
3,153.60
BTC/USDT
64,516.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, Kurumsal Haberler

AA'dan 'Ajans Muhabirliği Eğitimi'

AA Haber Akademisinde, gazeteci yetiştirmek amacıyla verilecek "Ajans Muhabirliği Eğitimi" için başvurular başladı.

05.10.2015 - Güncelleme : 06.10.2015
AA'dan 'Ajans Muhabirliği Eğitimi'

ANKARA

Anadolu Ajansı'nın (AA) 100. yıl vizyonu çerçevesinde kurulan AA Haber Akademisinde, gazeteci yetiştirmek amacıyla verilecek "Ajans Muhabirliği Eğitimi" için başvurular başladı.

AA Haber Akademisi, yurtiçindeki medya kuruluşlarında haber hizmet üretimini sağlayacak, değişime uygun, donanımlı yeni nesil gazeteciler yetiştirmek amacıyla eğitimlerini sürdürüyor.

"Ajans Muhabirliği Eğitimi" kapsamında dört ay sürecek eğitim, 16 Kasım'da başlayacak ve 4 Mart'ta sona erecek.

Akademide eğitim almak isteyenler, 21 Ekim'e kadar başvuruda bulunabilecek.

Katılımcılar, Ankara'da gerçekleşecek eğitimin ilk iki ayında teorik dersler, üçüncü ayında branş dersleri, son ayında ise Anadolu Ajansı'nın uzman gazetecileri tarafından bölge müdürlüklerinde uygulamalı dersler alacak.

Ajans Muhabirliği Eğitimi'ne katılan öğrenciler, "Yeni Nesil Gazeteci" olarak yetiştirilecek. Öğrenciler, haber-kaynak ilişkisini kurabilen, haberi yazılı ve görüntülü şekilde elde edip işleyebilen, dünyadaki gelişen teknolojiye hakim, haber algısı açık, ülke ve dünya gündemini yakından takip edebilen çok yönlü haberciler olarak eğitilecek.

Eğitimlerde bütün faaliyetleri ölçülüp değerlendirilecek katılımcılardan program sonunda başarılı olanlara sertifika verilecek.

Adaylar başvurularını, www.aahaberakademisi.com/AjansMuhabirligiBasvuru.aspx adresindeki başvuru formunu doldurarak yapabilecek.

Eksik doldurulan formlar değerlendirmeye alınmayacak, elden ve postayla başvuru kabul edilmeyecek.

Muhabir: Aynur Ekiz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın