Gündem

AK Parti Milletvekili Fakıbaba trafik kazasında yaralandı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Fakıbaba, Şanlıurfa-Birecik karayolunda içinde bulunduğu otomobilin devrilmesi sonucu yaralandı.

08.10.2015 - Güncelleme : 09.10.2015
AK Parti Milletvekili Fakıbaba trafik kazasında yaralandı

ŞANLIURFA

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, geçirdiği trafik kazasında yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Fakıbaba ve beraberindekilerin içinde bulunduğu otomobil, Şanlıurfa-Birecik karayolunun 60. kilometresinde sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi. Kazada, Fakıbaba ve beraberindeki üç kişi yaralandı.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik'in de kaza yerine gittiği öğrenildi.

Fakıbaba'nın seçim çalışmaları için Birecik'e gittiği bildirildi.

Faruk Çelik'ten açıklama

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik ve beraberindeki çok sayıda partili, Fakıbaba'nın kaldırıldığı Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önüne geldi.

Çelik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Fakıbaba'nın Birecik'teki seçim çalışmalarının ardından kent merkezine gelirken trafik kazası sonucu yaralandığını belirtti.

Kaza esnasında Fakıbaba ile telefonda görüştüğünü ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Seçim çalışmasını birlikte Birecik'te yaptıktan sonra kent merkezine doğru hareket ettik. Sayın Fakıbaba ile yolda telefonda konuşurken iki kez telefon kesildi. Yavaşlamışlar telefonla rahat görüşelim diye Allah'tan yavaşlamışlar. Ben Fakıbaba ile telefonla görüşürken kaza meydana gelmiş, normal konuştuğumuz Fakıbaba'nın inilti sesini duymaya başladım. Ses gürültülü gelince kaza yapıldığını anladık. Hızlı bir şekilde ambulanslara biz haber verdik. Şoför telefonu aldı ve irtibat kurmaya çalıştık. 15-20 dakika içerisinde olay yerine ambulans geldi ve şimdi hastaneye getirdik."

Çelik'in yanı sıra aralarında Vali İzzettin Küçük ile Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin de bulunduğu çok sayıda kişinin hastane önünde bekleyişi sürüyor.

Öte yandan, acil serviste müdahalesi süren Fakıbaba'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de yaptığı açıklamada, "Milletvekilimiz Fakıbaba'nın tüm tahlilleri yapıldı, sağlık durumu iyi" dedi.

Muhabir: Rauf Maltaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.